The browser you are using is not supported.

Try one of them Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera

Моделиране

Моделиране е създаване на умалени моделина машини, сгради и др. и е забавно хоби за мнозина. Дори малки деца се справят успешно със сглобяването на готови китове, на различни модели. Но за някои моделисти това е повече от хоби. За вас и тези,  които искат да бъдат като вас, 3D принтирането може да предложи цяла вселена от нови възможности.

ПРЕДИМСТВОТО ДА СЪЗДАДЕШ МОДЕЛА ПЪРВО В КОМПЮТЪРА СИ

Създаването на един модел има множество етапи. Често това започва с подробно проучване за наличната информация, чертежи, снимки, описания, отделни части или дори реалната машина. Цялата тази информация ви помага за да създадете модел, който до сега може никой да не е изработвал. А за да бъде той максимално точен, най-добрият начин е да бъде начертан в някоя от популярните CAD програми. Проектирането в CAD програма ви позволява да правите корекции на модела, при наличието на всяка нова информация за неговата геометрия и съставни части. Също така и не без значение е възможността да направите виртуална визуализация на модела, дори той да не е окончателно завършен.

ЕДНА ЕДИНСТВЕНА БРОЙКА

Когато вашият модел е завършен или поне смятате, можете да направите функционален пробен модел. 3D принтирането е технология, позволяваща от CAD модел да бъде отпечатан целия модел или всички негови части поотделно и след това да бъдат сглобени. Можете да отпечатате само отделни части за да ги видите в реални размери и да тествате дали си пасват функционално.

За отпечатването можете да избирате, между няколко различни материала, в зависимост от предназначението на частите и различни разделителни способности, от които зависи детайлността на разпечатаното.

ИНДИВИДУАЛНОСТ

Дори и да не създавате нов модел, а да използвате вече готов такъв, можете да модифицирате модела, като му предадете индивидуалността, която вие желаете. Така един перфектен модел, може да се превърне в очукан и прояден от ръжда с дупки от куршуми. Така това ще е вашият личен прочит в историята на този модел.

СЕРИЙНОСТ С УНИКАЛНА ИДЕНТИФИКАЦИЯ

От друга страна има моделисти, които разработват модели и ги предлагат на колекционери, като държат на автентичността на работата. Не е без значение колко бройки са продадени от даден ръчно изработен авторски модел и дали притежавате първата бройка Nr.0001. 3D отпечатването позволява на една част да има сериен номер и/или запазен знак на автора, което отличава авторските модели от тези произведени от фирми предлагащи готови китове.

ПРЕЦИЗНОСТ

Изключителната прецизност на професионалните 3D принтери, с които работим ни позволява да отпечатаме вашите детайли, такива каквито трябва да бъдат и сглобяването на моделите да бъде удоволствие за вас и хората около вас, приятели, колеги или вашите деца.

ДЕТАЙЛНОСТ

Детайлността е онази, която отличава един качествен модел от евтините серийни китове. Всеки един детайл във вашия модел е важен, но за да бъде той точно на своето място, освен да бъде начертан в компютъра, трябва да се появи върху реалния модел. По ставите майстори моделисти биха разказали интересни истории, за това как са успявали да направят инженерен подвиг за да създадат един единствен детайл. Сега благодарение на технологията на адитивното производство (3D печат) можем да постигнем тези висоти много по-лесно и да създадем не един а десетки детайли в модела, който създаваме. А 3D технологията ще създаде материалния образ на създаденото от вас.

СПЕЦИФИЧНИ МАТЕРИАЛИ

Прозорци, фарове, стопове би ви отнело много дни прекарани в изрязване, пилене, шлайфане за да изработите един единствен прозрачен елемент и втория такъв никога няма да е същия или точно огледален на първия. Затова пък новият ни материал E-Glass е перфектен за това и само за няколко часа ще получите толкова прозрачни елемента колкото са ви необходими

и това са само част от необятния свят на тримерното адитивно производство.

Материали с висока якост. Ако се занимавате с корабо-моделизъм или самолето-моделизъм, можем да ви предложим материали с висока якост, подходящи за създаване на перки за лодки и витла за самолети,

както и корпуси на лодки, тела на самолети. Не се притеснявайте да творите, млад екип от ентусиасти създадоха, отпечатаха, сглобиха и пуснаха в действие истински радиоуправляем дрон:

С помощта на 3D печата можете лесно да създадете формообразуваща с помощта на която и технологията на вакумното термоформоване да произведете множество леки корпуси за лодки.

С наша помощ ще можете да отделите времето си за създаване на истински произведения на изкуството на моделизма, като този радиоуправляем Т34, с действащи светлини, реалистични звукови ефекти и генериране на димни ефекти.

обадете ни се или ни пишете, ние с радост ще ви отговорим.

Адрес

BG 6000 Стара Загора, Индустриална зона Юг

Телефон

+359 (0) 42 661 333

+359 (0) 883 551 333

Fax

+359 (0) 42 661 333