The browser you are using is not supported.

Try one of them Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera

Как работи 3D печата?

КАКВО Е 3D ПЕЧАТ?

Радваме се, че ви интересува.

Адитивното производство, наречено 3D печат, е метод за производство на физически части чрез процес на добавяне, за разлика от традиционните отнемащи производства, които използват методи чрез пробиване, фрезоване, струговане и т.н..

При 3D печата материала се добавя слой по слой докато се изгради физическият обект съответстващ на дигиталния модел от 3D CAD файла. Това е процес подобен на израстването на черупката на морска мида, но без цифровия файл.

Адитивното производство има няколко разновидности в зависимост от конкретната технология, но общото между всички тях е добавянето на материал слой по слой. Всеки метод има своите предимства, въпреки че всички използват един и същ принцип.

ПЪРВА СТЪПКА

Първо, ще ви е необходим STL файл, който да ни качите. Този файл е цифровият модел, който искате да преобразувате във физически отпечатан обект. Не се притеснявайте, не е толкова страшно, колкото звучи. Има няколко начина за получаване на 3D модели:

  • 3D сканиране на готов обект: 3D сканирането не е лесен процес и обикновено изискава професионалист и съответната техника и софтуер.
  • CAD софтуер: Computer Aided Design е процес на проектиране, който се използва ежедневно в индустрията, разбира се има и програми, които се използват с лекота и от начинаещи.
  • Сваляне на готови модели: В интернет има няколко десетки сайта предлагащи над милион безплатни модела в STL формат готови за 3D печат.
  • Наемете експерт дизайнер: Ако искате вашият дизайн да бъде на професионално ниво, обърнете се към експерт дизайнер, за да изработи професионален CAD модел готов за 3D печат.

СТЪПКА ДВЕ

Качете файла в нашата система. Изберете технология за отпечатването, съответстваща на приложението на вашите детайли. Изберете материал и довършителни работи, ако е необходимо.

СТЪПКА ТРИ

Потвърдете нашата оферта и това е всичко. Ние ще свършим останалото. Вашите детайли ще бъдат при вас без повече условности или скрити разходи.

Адрес

BG 6000 Стара Загора, Индустриална зона Юг

Телефон

+359 (0) 42 661 333

+359 (0) 883 551 333

Fax

+359 (0) 42 661 333